مدیریت آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
|
 |
مديريت آزمایشگاه كنترل يكي از سه مديريت معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي میباشد. در آزمايشگاه كنترل مواد غذائي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي فرآوردههاي واحدهاي توليدي، محصولات در سطح عرضه و نمونههاي ارسالي از مراكز قضائي مورد آزمون قرار ميگيرند.
این فعالیتها به طریقی انجام میشود که الزامات سازمان غذا و دارو، استاندارد و نیاز مشتریان، مراجع قانونی یا سازمانهایی که به آزمایشگاه رسمیت میبخشند، برآورده گردد.آزمایشگاه به منظور انجام آزمونهای تعریف شده در محدوده کاربرد استاندارد ملي ايران و ضوابط سازمان غذا و دارو، دارای پرسنل فنی و مدیریتی با شرح وظایف مشخص میباشد.
آزمايشگاه كنترل مواد غذايي،آشاميدني، آرايشي و بهداشتي در قالب 10 بخش تخصصي شامل:
1. بخش پذيرش نمونه2. بخش ميكروب شناسي3. بخش شيمي مواد غذايي 4. بخش شيمي آرايشي و بهداشتي5. بخش ظروف و بستهبندي6. بخش سمشناسي7. بخش دستگاهي 8. بخش تضمين كيفيت 9. امور اداري و دبيرخانه 10. واحد آموزش وظيفهي كنترل بهداشت و سلامت مواد غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي و مواد اوليه مصرفي در كلية مراحل توليد و عرضة نمونههاي داخلي، وارداتي و صادراتي را برعهده دارد. اين فعاليتها، با بررسيهاي ارگانولپتيكي و آزمونهاي فيزيكي، شيميايي، ميكروبي و سمشناسي بر اساس استانداردهاي ملي موجود و دستورالعملهاي اداره كل آزمايشگاههاي كنترل غذا و دارو و منابع بين المللي انجام ميشود.
تعهدات مديريت و پرسنل آزمايشگاه:
معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي صراحتاً اعلام ميدارد كه عملكرد كاركنان اين آزمايشگاه مبرّا از هر گونه اعمال نفوذ، فشار داخلي و خارجي در خصوص نحوة انجام آزمونها، تهية گزارشها و ارائه نتايج آزمونها ميباشد.معاونت غذا و داروي دانشگاه تضمين مينمايد كه در مسير ارتقاء كيفيت و بهبود خدمات آزمايشگاهي نسبت به تأمين نيازهاي كاركنان، دستگاهها، مواد، ابزار و فضاي مورد نياز در چارچوب قوانين و مقررات مرتبط، اقدام نمايد.مجموعهي مديريت و كاركنان آزمايشگاه خود را متعهد ميدانند كه مسؤول حفظ و نگهداري كليه اطلاعات مربوط به نمونهها بوده و نتايج حاصل از آزمونها را محرمانه تلقي نمايند.مجموعهي مديريت و كاركنان آزمايشگاه خود را موظف به پيگيري و اجراي سيستم مديريت كيفيت و برآورده كردن كلية الزامات استاندارد ISO/IEC 17025 دانسته و از آن تبعيت خواهند نمود.
مراكز مجاز به ارسال نمونههاي غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي
1. اداره نظارت بر مواد غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي معاونت غذا و دارو
2. اداره نظارت بر مواد غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي شبكههاي بهداشت و درمان تحت پوشش دانشگاه
3. شبكههاي بهداشت محيط (وابسته به معاونت بهداشتي دانشگاه)
4. ساير سازمانهاي دولتي اعم از دادگاهها، فرودگاه، نيروي انتظامي (با موافقت معاونت غذا و دارو)
نمودارگردش نمونه و پاسخدهی آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
|