×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1401/12/16 - 12:17
  • بازدید : 86
  • تعداد بازدید : 83
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

از نظارت بر مواد اولیه کنسروها در کارخانه تا بازرسی از سطح عرضه

کارشناس مسئول مواد غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با حضور در برنامه رادیویی غذا، سلامت، زندگی شبکه سلامت به سوالاتی در خصوص نظارت های معاونت غذا و دارو در تولید کنسروها پاسخ داد.

مهندس «وحید مهدوی» به بازرسی های مستمر از کارخانجات تولید کنسرو بر اساس آیین نامه و ضوابط ابلاغی از سوی سازمان غذا و دارو اشاره کرد و گفت: بازرسان معاونت غذا و دارو در بازرسی از کارخانجات کنسرو سازی از ابتدای ورود مواد اولیه حضور دارند و کیفیت مواد اولیه، نحوه نگهداری و دارا بودن مجوز های لازم از سازمان دامپزشکی و اداره کل شیلات را بررسی می کنند.

او ادامه داد: انبار یا همان سردخانه که محل قرار گیری مواد اولیه تولید کنسروها می باشد از نظر دارا بودن شرایط استاندارد به دقت مورد بررسی قرار می گیرد و عدم کهنگی مواد اولیه مانند ماهی ها و سایر مواد بکار رفته در تولید کنسرو از قبیل نمک، روغن ها و برخی ادویه ها در بازرسی مورد توجه هستند.

مهدوی تاکید کرد: تمام کارخانجات کنسرو سازی باید مجهز به آزمایشگاه باشند و در غیر اینصورت باید با کمک آزمایشگاه های کنترل کیفی مستقر در بیرون از کارخانه، تست های لازم و مورد قبول کارشناسان معاونت انجام شده و نتایج به معاونت غذا و دارو اعلام گردد.

وی افزود: یکی از مهمترین فاکتورها در بازرسی کارشناسان علاوه بر استاندارد بودن محیط تولید، نظارت بر سترون کردن کنسرو به ویژه کنسروهای ماهی تن می باشد زیرا با فرآیند سترون کردن این اطمینان حاصل می شود که هیچ عامل بیماری زایی در کنسرو وجود ندارد.

مهدوی همچنین به نظارت کارشناسان  معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پس از تولید کنسرو اشاره کرد و گفت: بسته بندی، شستشوی نهایی، قرنطینه  و برچسب گذاری مراحل دیگری است که بازرسان در آن حضور دارند و پس از قرنطینه و انجام آزمایش میکروبی و شیمیایی برچسب گذاری و درج اطلاعاتی از قبیل تاریخ تولید، انقضا، سری ساخت  و آدرس و شماره تلفن کارخانه انجام می شود.

کارشناس مسئول معاونت غذا و دارو ادامه داد: پس از توزیع کنسروها در سطوح عرضه و فروشگاه ها نیز بازرسان به این اماکن مراجعه کرده و بازرسی های لازم از نحوه نگهداری و عرضه را انجام می دهند.

مهدوی با توصیه به شهروندان گفت: با اینکه بازرسی ها و حساسیت های لازم از سوی کارشناسان معاونت غذا و دارو در تمام مراحل تولید کنسرو صورت می گیرد اما برای رعایت احتیاط و تامین سلامت خود و خانواده هایتان حتما قبل از مصرف کنسروها، به ویژه کنسرو ماهی به مدت 20 دقیقه آن را در آب جوش بجوشانید.

  • گروه خبری : اخبار معاونت
  • کد خبر : 128602
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست