×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

پرسش‌های متداول در زمینه مکمل‌های تغذیه‌ای-ورزشی (با کلیلک بر روی هر زبانه می توانید پاسخ مربوط به آن را ببینید)‌

 

مکمل‌های تغذیه‌ای فرآورده‌های خوراکی هستند که از یک یا ترکیبی از مواد خام و یا فرآوری شده از جمله ویتامین‌ها ،املاح، اسیدهای چرب، اسیدهای آمینه و مشتقات آن‌ها، آنزیم‌ها، فیبرها، آنتی اکسیدان‌ها، کربوهیدرات‌ها، عصاره و یا بافت‌های طبیعی تشکیل می‌شوند. مصرف این فرآورده‌ها ممکن است از طریق تامین نیاز بدن به ترکیبات فوق الذکر باعث ارتقاء عملکرد عمومی بدن شود. این فرآورده‌ها به اشکال متداول خوراکی دارویی مانند قرص، کپسول، پودر، گرانول، کپسول نرم، آمپول خوراکی، محلول‌های خوراکی و یا سایر اشکال خوراکی مانند ورقه‌های خوراکی، شکلات بار و پاستیل عرضه می‌شوند. این فرآورده‌ها باید دارای فرمولاسیون مشخص، ثابت و قابل اندازه گیری باشند و نباید هیچ ادعایی در خصوص تشخیص، پیشگیری، درمان بیماری‌ها داشته باشند. این فرآورده‌ها ممکن است به منظور ارتقا عملکرد ورزشکاران نیز مورد استفاده قرار گیرند.

بله.

تنها محل قانونی عرضه مکمل‌های تغذیه‌ای _ ورزشی در داروخانه می‌باشد زیرا جزء کالاهای سلامت محور می‌باشند و باید حتماً در زنجیره تامین توزیع گردد.

اصولاً تهیه اقلام سلامت محور از جمله مکمل‌ها از طریق سایت‌های تجاری و غیر معتبر نباید انجام پذیرد، اما هم اینک تعدادی از داروخانه‌ها با کسب اجازه از وزارت بهداشت ، امکان خرید اینترنتی این اقلام را فراهم نموده اند.

توصیه می‌شود مکمل‌های تغذیه‌ای _ ورزشی با تجویز پزشک مربوطه و پس از کسب راهنمایی‌های لازم از پزشک یا داروساز شاغل در داروخانه ها مصرف شود.

بله، در صورت مصرف نامتعارف و بی رویه و مصرف خودسرانه امکان بروز عوارض ناخواسته وجود دارد، بعضی از این عوارض می‌توانند بسیار خطرناک باشند، در صورت بروز هرگونه عارضه باید سریعاً به پزشک مراجعه شود. .

فرآورده‌ها باید بسته به شرایط دمایی و رطوبتی که روی بسته بندی محصول درج شده است نگهداری شوند. .

باید ضمن خودداری نمودن خرید از این مراکز و توصیه به سایر دوستان در این خصوص مورد را حسب ارتباط موضوعی و برطبق مناطق تفکیک شده با معاونت غذا و دارو دانشگاه مربوطه در میان گذاشته تا به موضوع رسیدگی کنند و یا در سامانه 190 ثبت شکایت کنند.

در شهرستان‌های تابعه استان به شبکه بهداشت و درمان آن شهرستان و در سطح شهر تهران برطبق مناطق تفکیک شده با یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران، تهران و شهید بهشتی تماس حاصل نموده و یا در سامانه 190 ثبت شکایت نمایند.

هنگام ثبت شکایت هر مدرکی که به بررسی بیشتر و دقیق تر موضوع کمک نماید باید ارائه شود از جمله (نشانی دقیق محل عرضه، نام کالای خریداری شده، فاکتور خرید، نمونه مکمل دریافتی و یا مصرف شده) .

شهروندان محترم می‌توانند گزارش‌ها و شکایات خود را به صورت حضوری یا از طریق مراجعه به سایت این معاونت به نشانیfdo.sbmu.ac.ir درج نمایند و یا از طریق شماره تماس 84248-021 داخلی 6690-6692-6179 اداره نظارت و ارزیابی فرآورده‌های طبیعی،سنتی،مکمل و شیرخشک دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید بهشتی و یا از طریق سامانه 190 ثبت شکایت نمایند.

مناطق 1- 3 -4- 7 -8 -12 -13 -14 -15 تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند.

021-84248 داخلی 6690-6692-6179 .

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست