×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1397/03/05 - 08:53
  • بازدید : 3739
  • تعداد بازدید : 17
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دانستنی هایی در مورد بیماری متابولیک هموسیستئینوری

دانستنی هایی در مورد بیماری متابولیک هموسیستئینوری/ مصرف اسید فولیک، ویتامین B12 و B6 را جدی بگیرید

دانستنی هایی در مورد بیماری متابولیک هموسیستئینوری/ مصرف اسید فولیک، ویتامین B12 و B6 را جدی بگیرید

«هموسیستئینوری» به افزایش سطح هموسیستئین در ادرار گفته می شود؛ هموسیستئینمی یک بیماری نادر و ارثی است که علل اصلی آن نقص در آنزیم های متابولیزه کننده هموسیستئین، کمبود اسید فولیک، ویتامین B6و ویتامین B12است. در افراد مبتلا به این بیماری، سطح هموسیستئین به طور غیر طبیعی در خون بالاست.علایم این بیماری مشکلات چشمی، اختلالات سیستم عضلانی –اسکلتی، تشنج و عقب ماندگی ذهنی می‌باشد.

افزایش هموسیستئین در خون باعث تغییر در ساختار عروق خونی و سیستم انعقاد خون در بدن، افزایش ریسک ابتلا به ارترواسکروزیس، افزایش احتمال خطر حمله قلبی و افزایش ریسک ابتلا به آلزایمر می شود.

اسیدآمینه هموسیستئین از طریق رژیم غذایی معمولی به دست نمی آید. این اسیدآمینه در مسیر تبدیل متیونین به سیستئین از اسیدآمینه متیونین ایجاد می شود.متابولیسم هموسیستئین از دو مسیر صورت می گیرد که ویتامین های B6و B12و فولات در آن نقش اساسی دارند. نقص در عملکرد آنزیم های این دو مسیر و کمبود ویتامین های گروه Bمنجر به افزایش سطح هموسیستئین در خون و عوارض ناشی از آن می گردد.

شیرخشک های فاقد متیونین در بیماری متابولیک هموسیستئینوری، قابل استفاده می باشند که در حال حاضر شیرخشک Hominex2، تحت حمایت مالی سازمان غذا و دارو بوده و پس از تجویز توسط پزشک، از طریق داروخانه‌های تعیین شده در اختیار بیماران قرار می‌گیرد.

 FDAبه منظور پیشگیری از بیماری هموسیستئینمی توصیه به مصرف اسید فولیک، ویتامین B12و B6می نماید. مصرف فیبر، آنتی اکسیدان نظیر ویتامین Cو ویتامین E، کاهش مصرف کافئین، اجتناب از مصرف زیاد گوشت قرمز و استفاده از پروبیوتیک ها به کاهش میزان هموسیستئین در خون کمک می کند.

شایان ذکر است که مصرف الکل برای مبتلایان این بیماری بسیار مضر است و در افراد الکلیسم مصرف الکل علاوه بر اینکه باعث کاهش میزان ویتامین های گروه Bدر بدن می شود، می تواند میزان هموسیستئین در خون را هم بالا ببرد.

گردآوری و ترجمه: دکتر هدی حسینی پور (داروساز و کارشناس واحد نظارت و ارزیابی فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی)

 

مطالب مرتبط:

دانستنی هایی در رابطه با ویتامین A

 

 

  • گروه خبری : اخبار علمي
  • کد خبر : 62558
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست