دانستنی هایی در رابطه با ویتامین A
دانستنی هایی در رابطه با ویتامین A
وجود ویتامین A در بدن براي رشد و نمو طبيعي و حفظ بافت پوششي ضروري است و براي حفظ ديد در شب نيز ضرورت دارد. به نمو طبيعي استخوان کمک کرده و در تشكيل دندان طبيعي تاثير دارددر ضمنبه عنوان آنتي اكسيدان عمل مي كند اما مقادير بالاي آن سمي است. به طوری که مقادیر مورد نیاز برای بدن انسان در دوره های مختلف سنی متفاوت است بدن نوزادان در روز 400 الی500 ميكروگرم، کودکان 600 الی 900 ميكروگرم، بزرگسالان 700 الی 900 ميكروگرم، زنان باردار 750 الی770 ميكروگرم و در دوران شیردهی خانم ها بین 1200-1300 ميكروگرم ویتامین Aنیاز دارند.
کمبود ویتامین Aدر بدن تاثیر سوئی بر بینایی فرد دارد به طوری که در اثر کمبود این ویتامین فرد دچار ضخامت و خشک شدن قرنیه چشم میشود که به این بیماری گزروفتالمیمیگویند. اگر کمبود خیلی شدید شود فرد نابینا خواهد شد؛ ولی کمبود آن فرد را دچار شب کوری میکند.
ویتامین Aدر زخمهای پوست، جوشها و سایر عوارض پوستی چون دارویی، اثری درمانی دارد و کمبود آن موجب دیر درمان شدن زخم میشود.
جگر،قلوه،شير،مارگارين غني شده،زرده تخم مرغ،سبزي هاي برگ دار زرد و سبزتيره.زردآلو.طالبي.هلو از مواد غذایی به شمار می روند که دارای ویتامین Aمی باشند و با مصرف آنها ویتامین مورد نظر به بدن راه پیدا می کند.
ویتامین A موجود در مواد غذایی در اثر نور،گرما و روش هاي معمول طبخ پايدار است ولی تحت تاثير اكسيداسيون، خشكي، دماهاي خيلي بالا ونور فرابنفش تخريب مي شود.
این ویتامین در درمان زگیل یا دانههای پوستی، عفونتهای مختلف در بدن و بیماری های دستگاه تنفسی و سلولهای مخاطینقش اساسی دارد پس مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین Aرا حتما در برنامه غذایی خود داشته باشید.
تهیه شده در مرکز اطلاع رسانی و رسیدگی به شکایات غذا