|
مدیریت آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی |
|
|
|
مدیریت آزمایشگاه کنترل غذا و دارو یکی از سه مدیریت معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می باشد. در آزمایشگاه کنترل مواد غذائی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی فرآورده های واحدهای تولیدی، محصولات در سطح عرضه و نمونه های ارسالی از مراکز قضائی مورد آزمون قرار می گیرند.
این فعالیتها به طریقی انجام می شود که الزامات سازمان غذا و دارو، استاندارد و نیاز مشتریان، مراجع قانونی یا سازمانهایی که به آزمایشگاه رسمیت می بخشند، برآورده گردد.آزمایشگاه به منظور انجام آزمون های تعریف شده در محدوده کاربرد استاندارد ملی ایران و ضوابط سازمان غذا و دارو، دارای پرسنل فنی و مدیریتی با شرح وظایف مشخص می باشد. آزمایشگاه کنترل مواد غذایی،آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در قالب 10 بخش تخصصی شامل: 1. بخش پذیرش نمونه2. بخش میکروب شناسی3. بخش شیمی مواد غذایی 4. بخش شیمی آرایشی و بهداشتی5. بخش ظروف و بسته بندی6. بخش سم شناسی7. بخش دستگاهی 8. بخش تضمین کیفیت 9. امور اداری و دبیرخانه 10. واحد آموزش وظیفه کنترل بهداشت و سلامت مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و مواد اولیه مصرفی در کلیه مراحل تولید و عرضه نمونههای داخلی، وارداتی و صادراتی را برعهده دارد. این فعالیتها، با بررسیهای ارگانولپتیکی و آزمونهای فیزیکی، شیمیایی، میکروبی و سم شناسی بر اساس استانداردهای ملی موجود و دستورالعملهای اداره کل آزمایشگاههای کنترل غذا و دارو و منابع بین المللی انجام می شود. تعهدات مدیریت و پرسنل آزمایشگاه: معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی صراحتاً اعلام می دارد که عملکرد کارکنان این آزمایشگاه مبرّا از هر گونه اعمال نفوذ، فشار داخلی و خارجی در خصوص نحوه انجام آزمونها، تهیه گزارشها و ارائه نتایج آزمونها می باشد.معاونت غذا و داروی دانشگاه تضمین می نماید که در مسیر ارتقاء کیفیت و بهبود خدمات آزمایشگاهی نسبت به تأمین نیازهای کارکنان، دستگاهها، مواد، ابزار و فضای مورد نیاز در چارچوب قوانین و مقررات مرتبط، اقدام نماید.مجموعه مدیریت و کارکنان آزمایشگاه خود را متعهد می دانند که مسؤول حفظ و نگهداری کلیه اطلاعات مربوط به نمونه ها بوده و نتایج حاصل از آزمونها را محرمانه تلقی نمایند.مجموعه مدیریت و کارکنان آزمایشگاه خود را موظف به پیگیری و اجرای سیستم مدیریت کیفیت و برآورده کردن کلیه الزامات استاندارد ISO/IEC 17025 دانسته و از آن تبعیت خواهند نمود. مراکز مجاز به ارسال نمونه های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی 1. اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو 2. اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی شبکه های بهداشت و درمان تحت پوشش دانشگاه 3. شبکه های بهداشت محیط (وابسته به معاونت بهداشتی دانشگاه) 4. سایر سازمانهای دولتی اعم از دادگاهها، فرودگاه، نیروی انتظامی (با موافقت معاونت غذا و دارو) نمودار گردش نمونه و پاسخ دهی آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
|