×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1404/04/17 - 06:26
  • بازدید : 19
  • تعداد بازدید : 6
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
با هدف ارتقاء آگاهی عمومی و حمایت از تولید داخلی با توجه به شعار سال با موضوع سرمایه گذاری برای تولید

گفتوگو با معاون غذا و دارو به مناسبت ۱۲ تیرماه، سالروز صدور فرمان مقام معظم رهبری (مدظله العالی)در خصوص مبارزه با قاچاق کالا و ارز

در حاشیه برگزاری نمایشگاه اطلاع رسانی معاونت غذا و دارو به مناسبت ۱۲ تیرماه، فرصتی فراهم شد تا با دکتر جمشید سلام زاده، معاون محترم غذا و دارو درباره چالش های قاچاق کالاهای سلامت محور، اقدامات انجام شده و راهکارهای آتی گفتوگویی داشته باشیم. ایشان اذعان داشتند توسعه سرمایه گذاری و پیشرفت تولید بدون مبارزه با قاچاق کالا و ارز امکان پذیر نمی باشد و عملکرد موفق در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و ارز، موفقیت در تحقق شعار سال را بیشتر خواهد کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، سوالات مطرح شده در این مصاحبه به شرح ذیل می باشد:

  • چرا قاچاق کالاهای سلامت محور مثل دارو، مکمل، فرآوردههای آرایشی ـبهداشتی و... یک تهدید جدی برای سلامت عمومی محسوب میشود؟ 

پاسخ: قاچاق کالاهای سلامت محور، به دلیل نبود نظارت در مراحل تولید، حمل انبارش و عرضه، احتمال تقلبی بودن، شرایط نامناسب نگهداری، عدم اصالت، و حتی مضر بودن اجزای فرآورده، یکی از تهدیدهای جدی برای سلامت مردم است. این کالاها به صورت غیرقانونی وارد شده اند و هیچگونه نظارت و کنترل های بهداشتی بر روی آنها صورت نپذیرفته است ؛ بنابراین به لحاظ عدم اطلاع از ماهیت مواد پر شده و نیز عدم آگاهی نسبت به شرایط حمل و نگهداری در شرایط مناسب محیطی (از نظر دما، نور، رطوبت و ...)، استفاده از آنها میتواند آسیب های جبران ناپذیری به سلامت مصرف کننده وارد کند.

  • در حوزه بازرسی و کشف اقلام قاچاق سلامت محور، عملکرد تیم های بازرسی چگونه بوده است؟ آیا آمار یا مصادیق شاخصی در این زمینه دارید؟ 

پاسخ: تیمهای بازرسی ما به صورت مستمر در حال رصد میدانی سطح عرضه و فضای مجازی هستند. سال گذشته، چندین محموله از کالاهای سلامت محور قاچاق به ارزش تقریبی 1120 میلیارد ریال شناسایی و توقیف شده است. بسیاری از این اقلام شامل: فرآورده های آرایشی و بهداشتی، مکمل های تغذیه ای و حتی داروهای تقلبی بودند. کشف این موارد، حاصل همکاری تنگاتنگ با دستگاه های نظارتی از قبیل پلیس امنیت اقتصای،پلیس اماکن، پلیس فتا،کلانتری ها، وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه، دادسرای تخصصی و تعزیرات حکومتی است.

  •  نقش آموزش، اطلاع رسانی عمومی و فرهنگ سازی را در کاهش مصرف کالاهای سلامت محور قاچاق چگونه ارزیابی میکنید؟

پاسخ: آموزش و اطلاع رسانی رکن اصلی پیشگیری است. ما معتقدیم اگر مردم از خطرات مصرف کالاهای قاچاق مطلع باشند، قطعاً در انتخاب خود دقت بیشتری خواهند داشت. فرهنگ سازی در این زمینه میتواند از طریق رسانه ها، دانشگاه ها، مدارس و نمایشگاه هایی نظیر آنچه که امسال نیز برگزار کرده ایم، به خوبی صورت بگیرد. آگاهی مردم و مصرف کننده نهایی، بهترین ابزار مقابله با تقلب و قاچاق است.

  • چه توصیه هایی به مردم و مصرف کنندگان برای تشخیص و جلوگیری از مصرف اینگونه کالاها دارید؟

پاسخ: مهمترین توصیه ما به شهروندان عزیز این است که فرآورده های سلامت محور را حتی الامکان از مراکز مجاز، داروخانه ها و فروشگاه های دارای مجوز تهیه کنند. ضمناً استفاده از ابزارهایی مثل سامانه تی تک برای بررسی اصالت کالا نیز بسیار مؤثر است. هرگونه تردید در اصالت یا مجوز یک کالا باید با احتیاط و تحقیق همراه باشد.

  • اداره تحت مدیریت شما چه برنامه های کوتاه مدت و بلند مدتی برای تقویت نظارت و کنترل کالاهای سلامت محور قاچاق در نظر دارد؟ 

پاسخ: در کوتاه مدت، تمرکز ما بر گسترش بازرسی ها در سطح عرضه و فضای مجازی، آموزش صنوف، و ارتقاء سطح آگاهی مردم است. در بلند مدت نیز توسعه زیرساخت های هوشمند نظارتی، تقویت سامانه های ثبت و ردیابی کالا، و افزایش تعامل با سایر نهادهای مسئول در دستور کار ماست. ما به دنبال نظام مندتر کردن فرآیندهای مقابله با قاچاق هستیم.

 

معاون غذا و دارو در پایان از همه شهروندان خواست تا با گزارش تخلفات به ( شماره تماس 190، سامانه پاسخگویی وزارت بهداشت و یا شماره تماس 84248 داخلی 6312 ) مرکز اطلاع رسانی و رسیدگی به شکایات معاونت غذا و دارو و پرهیز از مصرف فرآورده های غیرمجاز، نقش خود را در تامین سلامت جامعه ایفا کنند.

 

در خاتمه این گفت و گو، معاون غذا و دارو بر لزوم هم افزایی میان دستگاه ها و افزایش حساسیت عمومی نسبت به مخاطرات کالاهای قاچاق تاکید کرد.

در پایان این گفت و گو، یادآوری یک نکته کلیدی مورد تاکید قرار گرفت: سلامت مردم، خط قرمز ماست.

  • گروه خبری : اخبار معاونت
  • کد خبر : 158140

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست