×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1401/11/23 - 15:13
  • بازدید : 416
  • تعداد بازدید : 391
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

کدام ظروف را می‌توان در مایکروویو استفاده کرد

دکترای علوم و صنایع غذایی با اشاره به این‌که دستگاه مایکروویو امروزه به عنوان وسیله‌ای پرکاربرد جای خود را در بیشتر آشپزخانه‌ها باز کرده، توضیحاتی درباره مناسب‌ترین ظروف قابل استفاده در مایکروویو‌ها داد. دکتر «حمید حقانی حقیقی» با اشاره به این‌که ظروفی که در مایکروویو استفاده می‌کنید، باید توان عبور اشعه‌ها را داشته باشد تا این اشعه بتواند به غذا نفوذ کند، اظهار کرد: ظروف فلزی یا دارای روکش فلزی و نیز فویل های آلومینیومی که اشعه ی مایکروویو را منعکس می کند، نباید در مایکروویو استفاده شود ضمن این‌که در مایکروویو‌ها باید از ظروفی استفاده شود که ایمن باشند و سلامت غذا و انسان‌ را تهدید نکند.

بایدها و نبایدها در انواع ظروف مورد استفاده در مایکروویو را بدانید

 

وی با اشاره به این‌که ظرف‌های فلزی، آلومینیومی، فویل‌های آلومینیومی، ظروف پلاستیکی نامرغوب، ظروف فلزکاری شده، ظروف کریستالی، ظروف حاوی سرب و ظروف چوبی حساس و شکننده برای استفاده در مایکروویو مناسب نیستند افزود: این ظرف‌ها حتی می‌توانند سلامت افراد را به مخاطره بیندازند.

 

دکتر حقانی ظرف‌هایی را که برای استفاده در مایکروویو توصیه می‌شوند به ترتیب ظروف پیرکس، چینی، پلاستیک مخصوص مایکروویو، کاغذ و مقوا و تابه مخصوص مایکروویو دانست.

 

وی توضیح داد: ظروف پیرکس، ظرف‌های شیشه‌ای نشکنی هستند که برای پخت و پز در مایکروویو بسیار مناسب است، اگر‌چه همه‌ی ظروف شیشه‌ای میتوانند در مایکروویو استفاده شود، ولی بهتر است ظرفی انتخاب کنید که خیلی هم داغ نشود، ( ظرف را یک دقیقه داخل مایکروویو قرار دهید اگر ظرف داغ شد، بهتر است که تنها برای گرم کردن غذا استفاده شود).

 

دکتر حقانی حقیقی ادامه داد: اگر از ظروف پلاستیکی مخصوص مایکروویو استفاده می‌کنید باید پیش از مصرف حتما از استاندارد بودن آن اطمینان داشته باشید، همچنین برای گرم کردن غذا می‌توانید از ظرف‌های پلاستیکی  استفاده کنید ولی استفاده طولانی مدت در دمای بالا از این ظروف خطرناک است.

 

او با اشاره به اینکه ظروف چینی گزینه مناسب دیگر برای استفاده در دستگاههای مایکروویو است، ادامه داد: ظرف‌های چینی و سرامیکی که هیچگونه تزئینات نقش و‌ نگار طلایی و نقره‌ای و فلزی ندارند، برای استفاده در مایکروویو بسیار مناسب هستند.

 

این متخصص علوم و صنایع غذایی اضافه کرد: از ظروف مقوایی یا کاغذی نیز می‌توان برای گرم کردن نان، تنوری کردن سیب زمینی یا پختن غذا‌هایی که آب ندارند استفاده کرد.

 

تابه مایکروویو یکی دیگر از ظرف‌های قابل استفاده در مایکروویو است که دکتر حقانی توضیحاتی در این باره داد و گفت: این تابه‌ها از انواع ظرف‌های قابل استفاده در مایکروویو هستند که مثل تفلون، اندود شده هستند و امواج مخصوص پخت و پز را جذب می‌کند، باید با توجه به دستوری که سازنده عنوان کرده، ظرف داغ شود و سپس با کمی روغن، خوراکی از آن استفاده کرد.

 

وی همچنین درباره شکل ظاهری انواع ظروف مایکروویو عنوان کرد: ظروف گرد یا بیضی شکل برای استفاده در مایکروویو مناسب هستند چون حرارت را به صورت یکسان و یکنواخت به غذا می‌رسانند، این عمل باعث می‌شود تا غذا نسوزد و ته نگیرد، علاوه بر آن برای گرم کردن غذا در مایکروویو استفاده از ظرف‌های گودتر گزینه مناسبی است.

 

 دکتر حقانی حقیقی با اشاره به ‌این که ظرف‌های عمودی برای استفاده در مایکروویو مناسب نیستند، ادامه داد: هنگام استفاده از مایکروویو حتما در آن را ببندید تا امواج مربوطه سلامت شما را به خطر نیندازد و زمان گرم کردن غذا فاصله‌ای به اندازه یک تا دو متری با دستگاه داشته باشید همچنین به این نکته توجه داشته باشید که مایکروویو باید همیشه تمیز و بدون چربی و جرم باشد، پیش از آن‌که غذای گرم شده را استفاده کنید حدود ۳۰ثانیه تامل کنید و مایکروویو خالی را روشن نکنید، این کار خطرناک است و می‌تواند منجر به انفجار دستگاه شود.

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت
  • کد خبر : 124244
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست